EN 1650:2008+A1:2013

Toiduainetes, tööstuses, kodumajapidamises ja ametkondlikel aladel kasutatavate desinfektsioonivahendite ja antiseptikumide fungitsiidse aktiivsuse hindamine kvantitatiivse suspensioonkatsega
II Faas / I etapp

Kasutatud bakterid:
Aspergillus brasiliensis (endine A. niger) ATCC 16404
Candida albicans ATCC 10231

Temperatuur (°C): 20
Kontaktaeg (min.): 15
*või tellija soovil

Valgulise aine koormus:
Vähemäärdunud tingimused – veise albumiin 0,3 g/l
Mustad tingimused – veise albumiin 3,0 g/l
Vähendamise aste (lg): ≥ 4,0
Lubatud lisatingimused:
Saccharomyces cerevisiae ATCC 9763
Saccharomyces cerevisiae DSM 70487
var. diastaticus
Lisatüvide kasutamine on lubatud

Temperatuur (°C): 4, või 10, või 40
Kontaktaeg (min.): 1, või 5, või 30, või 60
*või tellija soovil

Valgulise aine koormus:
1% piim või 10 g/l pärmiekstrakt või 10 g/l sahharoos või
pH 5 ja pH9 puhverlahus või 5 g/l laurilsulfaat.

Vähendamise aste (lg): ≥ 4,0

LABORATOORSED UURINGUD