EN 1276:2009

Toiduainetes, tööstuses, kodumajapidamises ja ametkondlikel aladel kasutatavate keemiliselt desinfitseerivate ja antiseptiliste ainete bakteritsiidse aktiivsuse hindamine kvantitatiivse suspensioonkatsega.

II Faas / I etapp

Kasutatud bakterid:
Enterococcus hirae ATCC 10541
Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442
Staphylococcus aureus ATCC 6538
Escherichia coli ATCC 10536

Temperatuur (°C): 20
Kontaktaeg (min.): 5
*või tellija soovil

Valgulise aine koormus:
Vähemäärdunud tingimused – veise albumiin 0,3 g/l
Mustad tingimused – veise albumiin 3,0 g/l
Vähendamise aste (lg): ≥ 5,0
Lubatud lisatingimused:
Salmonella typhimurium ATCC 13311
Lactobacillus brevis DSM 6235
Enterobacter cloacae DSM 6234
Teised lisatüvid on lubatud

Temperatuur (°C): 4, või 10, või 40
Kontaktaeg (min.): 1, või 15, või 30, või 60
*või tellija soovil

Valgulise aine koormus:
1% piim või 10 g/l pärmiekstrakt või 10 g/l sahharoos või
pH 5 ja pH9 puhverlahus või 5 g/l laurilsulfaat.

Vähendamise aste (lg): ≥ 5,0
LABORATOORSED UURINGUD